f

Ville Wendelin

”Viime kesäkuussa, juuri kilpailukauden kynnyksellä, akillesjänteeni sanoi sopimuksensa irti ja jouduin Janne Sarimon puukotettavaksi. Turhautuminen pilalle menneen kauden takia oli suuri ja päätin, että jos ei muuta, niin nyt ainakin kuntoutetaan työkalu kunnolla kuntoon. Ortopedi Janne Sarimo ja pari tuttuani suosittelivat ottamaan yhteyttä SSL:ää pitävään Viljo Niemeläiseen.

Aloitin kuntoutuksen ensimmäisen osion heti pari viikkoa leikkauksesta. Työskentelimme aluksi pääasiassa tasapaino ja keskivartaloharjoitteiden parissa. Kaikki tekemäni jutut olivat minulle täysin uusia ja tuntui mukavalta olla aluksi aivan paska ja vähitellen huomata kehittyvänsä.

Kaiken kaikkiaan harjoittelin Labilla kesäkuusta marraskuun loppuun, usein 5 kertaa viikossa. Kesä kului pitkälti isokineettisillä voimaa tehdessä ja fillarilla sekä vedessä aerobiaa ja kestävyyttä työstäessä. Syksyllä pystyessäni palaamaan juoksun pariin tunsin olevani todella hyvässä kunnossa kaiken korvaavaan harjoittelun ja juoksua tukevan oheisharjoittelun takia. Keskivartalon ja tasapainon parantumisen myötä tuntuma juoksuun oli mielestäni jopa parempi kuin aiemmin.

Suurin hyöty minulle pikajuoksijana Labilla treenaamisessa on ollut monipuolisuuden lisääntyminen, kehon kokonaisvaltainen vahvistaminen ja uusien näkökulmien löytäminen. Olemme usein käyneet Viljom kanssa mielenkiintoisia keskusteluja voimasta ja sen tekemisestä, ja olen huomannut, että asioita voit tehdä muillakin kuin yhdellä tavalla. Omat voimatasoni ovat Viljon valvovan silmän alla kehittyneet ja sekä lihasmassani lisääntynyt oikeisiin paikkoihin.

Tällä hetkellä olen yhdeksättä viikkoa harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa, josta palaan pian Suomeen. Talvi kuluu pitkälti lämpimissä olosuhteissa leireillessä, mutta Suomessa ollessani tulen jatkossakin tekemään osan harjoituksistani Labilla.

Uskon, että Labilla tekemäni duuni tulee olemaan tärkeässä roolissa kulkiessani kohti kesää ja päätavoitettani, Zürichin EM-kilpailuita. Kiitos, Viljo!”

- Ville Wendelin, Turun Urheiluliitto