SPORT SCIENCE LAB TURKU

LAB2.0 (59 of 76).jpg

Sport Science Lab on perustettu Yhdysvalloissa vuonna 2001 Gavin MacMillanin toimesta. Tällä hetkellä SSL on edustettuna Yhdysvalloissa, Kanadassa, Suomessa ja Etelä-Afrikassa. Suomessa SSL on toiminut vuodesta 2011 lähtien Viljo Niemeläisen perustamana.

SSL:n päätehtävä on urheilijoiden suorituskykyä parantava valmennus, leikkauksen jälkeinen kuntoutus ja vammojen ennaltaehkäisy. Päätavoitteemme on valmistaa urheilija kohtaamaan hänen lajinsa asettamat vaatimukset ja haasteet. SSL:n harjoitus –ja arviointimenetelmät perustuvat nykyaikaisiin tutkimuksiin valmennustieteiden ja kuntoutuksen aloilta.

Viljo oli ensimmäisten joukossa koko maailmassa, joille Gavin perehdytti ja koulutti koko SSL:n syystemin ja harjoitusmetodologian käyttöön. Gavinin johdolla ja avustuksella käytiin läpi urheilijan valmennustieteitä ja eri lajien yksityiskohtaista biomekaniikkaa, lisäksi syvennyttiin anatomiaan, fysiologiaan, kinesiologiaan ja hermoston toimintaan ja palautettiin mieleen fysiikan perusteita.

Nyt käytössämme on maailmanlaajuisella tasolla korkealoukkainen harjoitussysteemi ja metodologia, joka on tieteellisesti tuettu. Vuosien aikana olemme onnistuneet auttamaan useita eri kansainvälisestikkin menestyneitä urheilijoita ja ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa, oli kyseessä sitten suorituskyvyn kehittyminen tai vammasta kuntoutuminen.